Zdravlje djece

Kvalitetna Prehrana
ZA ŽIVAHNU DJECU

Oni su nam najvrednije što imamo u životu, oni su naša budućnost. Stvorimo čvrste, zdrave temelje njihovog razvoja fizičkog i intelektualnog. Svi roditelji bi trebali znati da je razdoblje od 2. do 18. godine razdoblje koje određuje razvoj. Za vrijeme tog razdoblja djeca imaju enormne faze rasta i fizičkog i kognitivnog. Zbog tog rasta i razvoja u tom periodu važno je da djeca dobivaju hranjive tvari koje su im potrebne za stvaranje snažnog tijela i uma. Dobra prehrana i zdravlje idu ruku pod ruku, zajedno. Ne samo da će to osigurati maksimalni fizički potencijal nego i maksimalni intelektualni potencijal, kako na području emocija i ponašanja tako i u postizanju društveno - socijalnih ciljeva.
Zdravlje Djece
Kvalitetna prehrana ZA ŽIVAHNU DJECU! pdf
Nedavna studija australskih znanstvenika je pokazala da djeca od 9 - 10 godina najmanje 50% svojih dnevnih energetskih potreba dobivaju iz nezdrave hrane bogate mastima, solju i šečerom i da u svoj organizam unose 150 g šečera dnevno.
Mislite li da je drugačije na našim prostorima? Pogledajmo oko nas koliko ima djece sa prekomjernom tjelesnom težinom i pretile djece.
Znate li da 46% djece nije jelo ribu prošli mjesec. USDA proporuča tjedno 85 do 225 g ribe i to
posebno masne ribe kao što su losos, tuna, skuša koje su bogate Omega-3 masnim kiselinama. NeoLife nudi u Omega-3 Salmon Oil Plus riblje ulje najbolje kvalitete kao da jedete ribu upotpunjeno sa svih 8 Omega-3 masnim kiselinama i jamčenom čistoćom ispitanim na preko 200 mogućih zagađivača. Posebno EPA i DHA kiseline pridonose normalnoj kardio funkciji i naormalnoj funkciji mozga i vida. I "velike" bebe mogu koristiti našu klinički dokazanu Omega-3 Salmon Oil Plus.
Cjelovita Omega - 3
ZAPOČNI DAN NA PAMETAN NAČIN S DORUČKOM
Doručak je navažniji obrok u danu, ali na žalost i obrok koji se najčešće preskače, posebno djeca i adolescenti. To ne samo da je nezdrava navika , nego može biti i štetna za rast, razvoj, uspjeh u školi te mogućnost kontroliranja težine. Djeca koja preskaču doručak dobivaju manje hranjivih tvari od one djece koje doručkuju. Posebno nedostatak vitamina A i C, riboflavin, kalcij, cink, željezo.Zbog toga napravite djeci brz i hranjiv doručak jer ispunjeno jutro napravit će razliku za Vaše dijete u razredu.

Zdrav Početak Dana
VOĆE I POVRĆE JE VAŽNO U DNEVNOJ PREHRANI
Moramo postati svjesni da 91% djece ne jede preporučene dnevne količine povrća? Na žalost procesirana hrana  koja čini najveći dio  suvremene prehrane , često je osiromašena hranjivim tvarima vitaminima, mineralima i bjelančevinama tako nužnim za pravilan rast i razvoj djece. Vita-Squares su ukusne tablete za žvakanje koje pružaju 18 vitamina i minerala ključnih za stvaranje snažnih temelja za naše male koji rastu! Bez konzervansa, bez dodataka umjetnih aroma, sladila i bojila.

Vita-SquaresFIZIČKA AKTIVNOST I SAN
Uz hranjivu i balansiranu prehranu djeca ba trebala biti fizički aktivna barem 60 minuta dnevno i dobar san kako bi osigurali pravilan rast i razvoj. Kvalitetan san ključan je za djecu jer se mnogi važnih kongitivnih funkcija i funkcija rasta odvija sam za vrijeme spavanja. Mama nam je ne bez razloga govorila da moramo spavati da bi bili veliki. Duži nedostatak pravilnog spavanja može imati negativan utjecaj na pamćenje i koncenrtaciju i može oslabiti imunitet ili dovesti do emocionalne neravnoteže, dovesti do problema u učenju i ponašanju.

 

Predbilježba na Notabene GNLD e-novosti

Upišite svoje ime
Upišite Vašu e-mail adresu

Odjava sa liste e-novosti

Upšite Vaše ime
OBAVEZNO unesite Vašu e-mail adresu. Nećemo Vas moći odjaviti sa mail liste.